Ansambel Banovšek Facebook Youtube

Člani ansambla


Matej Banovšek harmonika, bobni

Matej je vodja ansambla. Skrbi za vse, kar je potrebno za tekoče delovanje ansambla. Je tudi odličen mentor številnim mladim glasbenikom na harmoniki.


Venesa Brglez vokal

Venesa poskrbi da so besedila in vse ostale papirnate reči vedno na svojih mestih. Včasih je malce pozabljiva, vendar svoje delo opravi vestno in korektno.


Rok Zbičajnik vokal, klaviature

Kadar vse utihne in ko vsem zmanjka besed, ima Rok še vedno poln besedni zaklad. Vodi in povezuje program, ter skrbi da vse poteka po tekočem vrstnem redu.


Andrej Sušec kontrabas, bariton

Ko se tehnični problem pojavi, ga Andrej nemudoma odpravi. Odgovorno opravlja dve funkciji. V prvi vlogi nastopa kot basist, v drugi kot tehnik celotne opreme. Popravi vam lahko vse od A do Ž!


Matej Turinek kitara, vokal

Matej v ansamblu spada med hitre in spretne, še posebej takrat, ko je potrebno zamenjati kakšno struno. Je tudi tonski mojster in glavni šofer.


Barbara Leber Turinek vokal, bas kitara

Kadar je na nastopu Barbara, je zraven tudi kakšna Milka čokolada. To velja za vse primere, kjerkoli in kadarkoli.

Biografija

Ansambel Banovšek je pričel z delovanjem leta 2013, natančneje meseca decembra, na pobudo vodja ansambla Mateja Banovška in njegove sestre Venese Brglez. Želela sta namreč nadaljevati pot njunih staršev, ki sta prav tako skupaj ustanovila ansambel. Poleg Venese in Mateja ansambel sestavljajo še Rok Zbičanjik, Andrej Sušec, Matej Turinek in Barbara Leber Turinek.

Ansambel je leta 2015 posnel svoj prvi videospot za prav tako njihovo prvo lastno skladbo z naslovom Pod Konjiško goro, katere avtorja sta Matej Banovšek in njegova mama Danica Banovšek. Istega leta so posneli še spot za skladbo Drobtinica kruha, za katero sta avtorja prav tako Matej in Danica Banovšek. V letu 2016 pa so ponovno obudili skladbo Dvigni zlato kupico, avtorja Mira Klinca. V tem času so na kanal Youtube nanizali kar nekaj narodnih in zabavnih projektov v živo.

Kaj igramo

POROKA

Draga mladoporočenca. Si že predstavljata, kako bi vaju z našo glasbo popeljali na vajino skupno pot? Že v mislih plešeta prvi ples kot ženin in nevesta? Morda na vajino najlubšo melodijo? Samo pomislita na občutek, ko bosta obdana s svati ob lepi slovenski melodiji zarezala v poročno torto. Da bo vse tako, kot mora biti, pa bosta uradni del zaključila še z metom poročnega šopka in podvezice. Z našo glasbo, vodenjem in animacijo se bosta brez skrbi lahko prepustila najlepšim občutkom tega slavnostnega dne.

Poroka

VESELICE, ZASEBNE ZABAVE, MATURANTSKI PLESI IN OSTALE PRIREDITVE

Poleg polk in valčkov Vam ansambel Banovšek ponujamo tudi moderne ritme, ki jih izvajamo v živo z bobni, klaviaturami, basom in s kitarami. Naš repertoar skladb sega vse od Novih Fosilov, slovenskih zimzelenih, vse tja do najnovejših hitov današnjega časa. V največji meri se z izborom skladb poslužujemo željam publike in s tem poskrbimo za dobro voljo in ples do jutranjih ur.

Videospoti